Thaise loempia’s

 
 
Thaise loempia's

 
 Klaar in 30 minuten

Ingrediënten

Porties: 6
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gr wortel, zeer klein gesneden
  • 5-6 champignons, zeer klein gesneden
  • 20 gr witte kool, zeer klein gesneden
  • 10 gr taugé
  • 1 ei
  • 1 kopje vol glasmie, voorgeweekt in warm water en in stukjes van 1 cm gesneden.
  • 1 eetlepel sojasaus
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 theelepel suiker
  • een pakje loempiavelletjes (toko) of filodeeg.
 
 Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
1.
Verhit wat olie in een wok. Bak de knoflook hierin kort aan.
 
2.
Doe dan alle andere ingrediënten in de wok, maar eindig met de noedels, sojasaus, suiker, zout en peper. Laat afkoelen.
 
3.
Doe een eetlepel van de vulling op een loempiavelletje. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer met wat losgeklopt ei en rol ze dan op.
 
4.
Frituur de loempia’s in een laag olie in de wok (of in de frituurpan) tot ze goudbruin zijn.
 
5.
Serveer met bijvoorbeeld zoete chilisaus.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: