Yoghurt Ijs Zelfgemaakt…….

Ingrediënten: 1 ei, 125 ml slagroom, 90 gram witte basterdsuiker, 300 ml magere yoghurt, 1 zakje vanillesuiker,

In ieder geval splits een ei. Klop het eiwit in een schone kom stijf. Klop in een andere kom 125 ml slagroom stijf met 90 gram witte basterdsuiker. Klop de eidooier met een zakje vanillesuiker in een grote kom schuimig. Roer er met een spatel 300 ml magere yoghurt door. Als het mengsel een gelijkmatige kleur heeft kan je de slagroom er door mengen en als laatste schep je het eiwit er door totdat het mengsel 1 kleur heeft (scheppen is nu beter dan roeren, het ijs wordt nl. luchtiger door het scheppen) Nu schep je het mengsel in een diepvriesdoos en zet je het in de vriezer, schep het na een half uur om en laat het dan nog een half uur vriezer en schep het dan nog een keer goed om. Dan moet het nog minstens een half uur in de vriezer blijven tot het stijf is. Het ijs is heerlijk zonder iets, maar je kan er natuurlijk ook slagroom erbij doen, of een chocoladesaus, aardbeiensaus noem maar op! Echt heerlijk en makkelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: