Appel Crumble…

Lekkere appel crumble uit de oven. Prima als dessert of voor bij de koffie.

 

Tijd: 50-60 min.
Personen: Circa 3-4 

Benodigdheden: 

  • 2 grote Jonagold appels (voor een kleine ovenschaal)
  • 75g gewone suiker
  • 100g boter
  • 140g bloem

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Schil de appels en snijd vervolgens de appels in kleine stukjes. Doe de stukjes appel, met een theelepeltje kaneel en 4 eetlepels kristalsuiker, in de ovenschaal. Meng nu de bloem met de 75g suiker. Voeg de boter toe en kneed dit totdat het een kruimelig mengsel overblijft. Doe vervolgens de kruimels over de appels en een paar kleine klontjes boter erop . Nu kan de oven in voor circa 40-45 min.

Na 40-45 minuten is de appel crumble klaar en kan deze, na wat te zijn afgekoeld, worden geserveerd. Lekker als dessert met een bolletje ijs erbij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: