Bretonse stamppot met prei en cider…

                                                                     
Stel: je hebt een paar preien in je koelkast die dringend gebruikt moeten worden.

Stel: je hebt kruimige aardappels in huis.
Stel: het is buiten ijzig koud en er is sneeuw voorspeld.
Nou ja, dan ligt het dus nogal voor de hand dat je een prei-stamppot gaat maken. Ik snuffelde wat rond in de winkel en vond een recept voor deze Bretonse stamppot in het boekje “Stamppotten” van Anne Scheepmaker. Cider is niet iets wat ik normaal gesproken drink, maar het maakte de prei extra smakelijk en gaf daarmee de stamppot een leuke kick! Ik serveerde de stamppot met een lekker sappig koteletje. Laat de winter maar komen!

750 gr kruimige aardappels
2 a 3 preien, in (halve) ringen gesneden
125 ml cider (brut of demi-sec)
125 ml creme fraiche
zeezout en versgemalen zwarte peper

Kook de aardappels een kleine 20 minuten in gezouten water. Giet dan het water af en laat de aardappels even een paar minuten stomen.
Kook in de tussentijd de prei circa 10 minuten in de cider (deksel op de pan!).
Pureer de aardappels en voeg de creme fraiche er aan toe. Schep dan de prei met de cider door de puree. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: