Tijgers en leeuwen op menukaart in Bangkok…

 

In Thailand heeft de politie een illegale slachterij ontdekt in Bangkok. Enkele mannen waren er net bezig beschermde dieren te slachten in opdracht van een restaurant. Bij de inval waren vier slachters bezig met het uitbenen van een vierhonderd kilogram zware tijger. Zeven personen zijn opgepakt.

Het plan was om nog een tijger en een paar olifanten en krokodillen te slachten. De politie is nog op zoek is naar een achtste man. Hij zou de eigenaar van het restaurant zijn dat exotische dieren op de menukaart heeft staan. De arrestanten gaven toe dat ook een deel van het vlees naar China verscheept werd.

In de koelkast van het restaurant werden stukken vlees van pas geslachte dieren gevonden. Waarschijnlijk van stukken van een tijger, olifant, zebra en leeuw.  De politie kwam de zaak op het spoor toen ze afggelopen weekend een man met bebloede handen oppakte. Hij bracht hen naar de illegale slachterij in een huis.

De slachters riskeren tot vier jaar gevangenis. Thailand is een knooppunt voor de internationale handel in beschermde dieren en een van de dertien landen waar er nog tijgers in het wild leven. Hun aantal wordt wereldwijd geschat op 3.500 exemplaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: