Hollandse Zalm Op Thaise Stamppot…

Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo aardappels

zout

2 teentjes knoflook

2 blikjes cocosmelk

50 gram margarine

2 (Thaise) pepertjes

1 bosje verse koriander

2 paksoy (alleen het blad)

2 pakken Iglo Hollandse zalmfilet

Hulpmiddelen

Pureeknijper

Stamper

Grote pan voor de stamppot

Hulpmiddelen – Pureeknijper

Stamper

Grote pan voor de stamppot

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar in ruim water met zout en de teentjes knoflook.

Giet de aardappels af, verwijder de knoflook, stoom de aardappels even droog en maak met behulp van een pureerknijper puree. Verwarm de cocosmelk en roer deze door de aardappelpuree. Roer er een klontje margarine doorheen. Snijd de pepertjes, de koriander en het paksoyblad klein en roer dit door de puree. Houd de stamppot even warm met het deksel op de pan.

Bereid de Hollandse zalmfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de stamppot op een bord en leg de zalmfilet er bovenop. Eventueel kun je de stelen van de paksoy in stukjes snijden en even kort aanbakken in de koekenpan. Vervolgens over het gerecht strooien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: