Allermakkelijkste saté saus…

 

Eigenlijk is dit een recept voor noodgevallen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik meestal gewoon een bak satésaus in de supermarkt koop daar wat sambal doorheen doe en dan smaakt het ook lekker. Maar een recept ervan heb ik ook. Als dan de visite rond de barbeque zit en ik me bedenk dat ik geen pindasaus heb dan heb ik deze zo in elkaar gezet.

Uiteraard maak je deze satésaus bij je zelfgemaakte satéstokjes. Gewoon bij een barbecue zonder spiezen kan natuurlijk ook. Hier dippen we vaak met stokbrood in de satésaus, dus dan maakt het niet uit welk vlees je er bij eet! Smakelijk!

Ingrediënten

– pindakaas
– melk
– sambal
– sojasaus/ketjap
– teentje knoflook

Bereidingswijze

Schep een paar flinke lepels uit de pindakaaspot en doe deze in een steelpannetje. Doe er een paar eetlepels melk bij, twee theelepels sambal, de knoflook geperst en een scheut ketjap. Langzaam al roerende op temperatuur laten komen en klaar is je saus! Mocht het te droog zijn dan kun je altijd water of melk toevoegen. Is je saus te vochtig, geen probleem iets langer op het vuur laten en het verdampt vanzelf. Satésaus kan beter te vochtig dan te droog zijn. Droog brand aan en te vochtig is na enkele minuten vaak perfect.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: