Werkgelegenheid In Thailand …

 

Thailand is de hele wereld bekend als een van de top reisbestemmingen en blijft haar het aantal toeristen groeit van jaar tot jaar. Door de countrys hoge invloed op het toerisme, reizigers van over de hele wereld komen in Thailand op verlengd verblijf. Tijdens hun tijd in het land, de meeste buitenlanders op zoek naar vacatures en plaatsen van tewerkstelling. Twee populaire opties voor toeristen op zoek naar werk zijn het onderwijzen van het Engels of het werken als duikinstructeur. Hoewel beide velden zijn concurrerend en in hoge vraag, sommige mensen beweren dat deze posities minder dan de moeite waard loon te geven.

Studenten en afgestudeerden die een vier jarige opleiding verkregen van een erkende hogeschool of universiteit worden toegepast, zoals Engels instructeurs in Thailand. Mensen met alleen een twee jarige opleiding of gedeeltelijke college credit vindt het misschien iets meer uitdaging (als gevolg van strenger toezicht van de referentie verificatie) van de werkgelegenheid, maar werk te krijgen in het onderwijs-veld kan meestal worden gevonden in de afgelegen gebieden. De typische aanvangssalaris voor een Engels instructeur is gemiddeld 30.000 baht per maand en kan variëren afhankelijk van de locatie. Onderwijs posities zijn zeer concurrerend en om voor een aanvrager om een voorsprong op hun concurrentie het verkrijgen van een TESOL of TEFL certificaat is aan te bevelen te krijgen. U kunt een dergelijk certificaat in het dorp Ban Phe, Rayong (slechts een paar uur ten zuiden van Bangkok). Ban Phe is de thuisbasis van een van de grootste TESOL scholen in Thailand, TEFL International.

Werk als een duik instructeur is ook zeer concurrerend en enigszins gewaardeerd. Gedurende de kustgebieden van Thailand zijn er een aantal van de duik winkels die training, cursussen en stages voor degenen die het nastreven van certificeringen in het duiken te bieden. Een van de meest gewilde bestemmingen voor certificering staat bekend als Turtle Island of Koh Tao. Deze duikschool is gelegen in de Golf van Thailand, een paar uur weg van de kust van Chomporn.

Divemasters een competitief loon, maar alleen genoeg zijn om hun kosten van levensonderhoud te dekken, terwijl een duik instructeur maakt een wat meer lucratieve loon. Aangezien de meeste buitenlanders zijn niet toegestaan tot 100 procent van hun eigen bedrijf bezitten, beheren van een duikwinkel zo hoog is als enige zorg om te gaan.

Buitenlanders kunnen een moeilijke tijd om werk te vinden op andere gebieden mede als gevolg van de taalbarrière en lage lonen. Vrijwilligerswerk is een goede manier voor buitenlanders om hun natte voeten in de onderdompeling van de Thaise cultuur en traditie alsook het aan de lokale mensen te leren kennen. Veel bekend organisaties en instellingen die vrijwilligers programma’s bieden onder meer gebieden als wetenschap en onderzoek, educatieve programma’s, wilde dieren, wijkaanpak, alsmede het behoud. Werk vergunningen vereist zijn voor buitenlanders om te werken in Thailand en vanwege de extra kosten van deze vergunningen aan bedrijven in de buurt, sommige bedrijven kiezen voor het inhuren van westerlingen af te zien.

Sommige westerlingen hebben bereikt vrijwilliger posities als nonnen en monniken in Thailand, zodat ze in staat zijn om in het land te blijven zonder te worden naar huis gestuurd. De posities worden niet betaald en uitsluitend op vrijwillige basis. De vrijwilliger posities zijn zeer de moeite waard met betrekking tot de projecten zal naar verwachting werken, dat AIDS-projecten en de hulp van de vluchtelingen op te nemen.

Voor die bezoekers met een zakelijke achtergrond of inzicht, management posities die Engels spreken zijn open voor buitenlanders in lokale bars, restaurants en pensions. Hoewel het niet toegestaan om volledig eigenaar zijn van hun eigen bedrijf in Thailand, buitenlanders zijn in staat om samen te werken met een Thaise zakenpartner of Thaise echtgenoot. Als een huwelijk met een Thaise echtgenoot, de zakelijke referenties worden in de naam van die echtgenoot en de eisen vallen op de schoot van de Thaise individu.

Een andere geaccepteerde middel van legale arbeid in Thailand voor buitenlanders is om te werken voor een multinationale National Corporation (MNC) of Global bedrijf dat kantoren in Thailand heeft. Tijdens het werken op kantoor, kan het oppakken van de Thaise taal erg nuttig zijn en een beetje een voordeel bij het nastreven van andere arbeidsmarkt. Engineering en een aantal IT-functies, maar niet volledig verboden terrein voor buitenlanders, worden doorgaans bemand door lokale Thai die zeer bedreven zijn met deze vaardigheden en werk voor veel lagere salarissen.

 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: