Vistaart…..

 
  • 1 prei
  • 100 gram boter
  • 10 mosselen in de schelp
  • 100 gram zalm
  • 100 gram schelvisfilets
  • 100 gram kabeljauwfilets
  • 100 gram gerookte schelvis
  • 4 sint-jakobsschelpen
  • 300 ml volle melk
  • 4 eetlepels bloem
  • handvol grof gehakte bladpeterselie
  • 100 gram garnalen
  • 400 gram aardappelpuree
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
 


Bak de prei voorzichtig in de helft van de boter en roer het af en toe door.
Stoom de mosselen in een pan met een scheut water tot de schelpen open gaan.
Verwijder de mosselen die niet openen
Haal de mosselenvlees uit de schelpen
Snijd de zalm, schelvis, kabeljauw en gerookte schelvis in 3 cm stukken en doe ze in een grote pan, samen met de sint-jakobsschelpen.
Giet er melk over, breng het aan de kook en pocheer ze voor circa 7 minuten.
Giet de vis af en bewaar de melk voor de saus.
Verhit de rest van de boter in een schone pan en roer de bloem erdoor.
Kook al roerend een paar minuten en voeg dan de melk toe.
Breng op smaak met zout en peper en blijf het koken tot het een dik mengsel wordt.
Haal het van het vuur en roer de prei en de meeste van de peterselie erdoor.
Leg de stukjes vis in een vuurvaste taartvorm en voeg de gestoomde mosselen en garnalen toe.
Giet de warme saus erover.
Verdeel de aardappelpuree op de taart en bestrooi het met de geraspte Parmezaanse kaas.
Bestrooi het met de rest van gehakte peterselie.
Zet de taart in een oven tot de bovenkant krokant en goudbruin is en de kaas gesmolten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: