Schelvis in de zak met mosselen, saffraan, witte wijn en boter

 

schelvis-papillot

Dit kan ook met andere wit vis zoals kabeljauw, heek of zelfs zeeduivel. Laat de vishandelaar mooie filets snijden zonder graat.

Ingredienten:
2 glazen Witte wijn / 1 mespunt Saffraan / 1 handje Peterselie, vers / 4 filets Schelvis / 100 gram Boter / 2 handjes Mosselen, schoongemaakt / 1 gesneden Bosui /
Bereiding:

* Verwarm de oven voor op 250 graden * Maak 4 zakken van bakpapier of aluminium folie ( neem een ruim stuk !) en vouw in een envelop * Doe de wijn en saffraan in een kom en laat 5 minuten weken. * Verdeel de peterselie over de zakken, en leg de vis er op. * Snij de boter in 4 stukken en leg op ieder stuk vis een stuk boter. * Verdeel de mosselen over de zakken en schenk dan vorzichtig de gekruide wijn in idere zak. * Denk er om dat de wijn iet uit de zakken loopt. * Bestrooi alles mt bosui en vouw de zakken dicht, zorg dat de hoeken omhoog wijzen. * Zet de bakplaat eerst op het fornuis om snel warm te wordenen de stom alvast op gang te brengen. ( pitten aan dus!) * Schuif de bakplaat 12 minuten in de oven. De pakketjes zullen opbollen.

Laat iedere gast aan tafel zijn eigen pakketje openen.

Serveer met gekookte aardappelen en groene groenten of met stokbrood en kruidenkaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: