11 van de 11e Carnaval Alaaf…… recept nonnevotten…!!!

Traditionele nonnevotten

Carnavalsspecialiteit!!!!

Ingrediënten: 1700 gr meel 750 ml water 400 gr boter
400 gr suiker 150 gr gist 100 gr vanillesuiker 100 gr zout 4 eieren Citroensap, naar smaak toevoegen

Bereidingswijze: Maak een mengsel van meel, water, de helft van de suiker en de gist. Laat, als het een egaal deeg is geworden, het deeg ongeveer 10 minuten rusten bij ±30 graden Celsius. Meng daarna de rest van de suiker, de boter en zout erdoor en als laatste de eieren en eventueel citroensap. Dit moet een glad luchtig deeg worden. Laat dit deeg ongeveer 20 minuten rijzen bij ± 30 graden Celsius. Na het rijzen, kun je de traditionele nonnevotten maken. Verdeel het deeg in ongeveer 15 stukken, van ongeveer 180gr per stuk, en vouw deze in een achtvorm, zodat ze als een krakeling zijn gevouwen. Frituur de nonnevotten op 180 graden Celsius totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. Laat ze daarna even uitlekken. Bestrooi ze na het uitlekken met fijne kristal suiker.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: